Dania z kurczaka w chrupiącej panierce cieszą się niesłabnącą popularnością w lokalach gastronomicznych. Kluczem do ich przygotowania jest odpowiednia panierka do nuggetsów, która zapewnia nie tylko apetyczny wygląd, ale także odpowiednią chrupkość. Bazując na tak przygotowanych stripsach z kurczaka w panierce można zbudować całe menu. Sprawdź nasze propozycje i zainspiruj się nimi w tworzeniu oferty swojego lokalu.
Sekret idealnej panierki
Odkąd na rynku dostępna jest panierka dla gastronomii Holly Powder, nikt nie musi zastanawiać się, jak zrobić panierkę w stylu KFC. Oferowane przez Holly Powder produkty to gotowe rozwiązanie, dedykowane dla gastronomii, gwarantujące oczekiwane efekty. Kurczak panierowany w tej panierce nie tylko wygląda jak z materiałów reklamowych znanej na całym świecie sieci restauracji z kurczakiem, ale smakuje równie dobrze. Choć są i tacy, którzy twierdzą, że jeszcze lepiej!
Złocista, chrupiąca i postrzępiona – panierka Holly Powder
Produkty marki Holly Powder, takie jak gotowa panierka i marynaty, umożliwiają przygotowanie soczystego kurczaka w amerykańskim stylu szybko i bez problemu. Producent zadbał o to, by każdy, kto zachce przygotować kurczaka w panierce, mógł to zrobić bez żadnego trudu. Dołączana do zestawu startowego szczegółowa instrukcja panierowania sprawia, że proces panierowania przebiega z łatwością i panierowany strips jest idealny. A posiadając tak dobrze przygotowany fundament można rozbudować menu o wiele różnych pysznych dań z kurczakiem.
Kurczak w panierce – przepyszna baza wielu dań
Czy można wyczerpać pulę pomysłów na dania z kurczaka w chrupiącej panierce? Chyba nie! Panierowany kurczak tak dobrze komponuje się z różnymi składnikami, że na jego podstawie można stworzyć dziesiątki pysznych przekąsek, kanapek, sałatek i innych dań, które z powodzeniem można serwować w lokalu jako dania główne. Oto kilka propozycji, które możesz serwować na bazie stripsów w panierce Holly Powder.

Burger z kurczakiem w chrupiącej panierce
Soczysty filet z kurczaka w złocistej panierce, podany w świeżej bułce z dodatkami – komu nie leci ślinka na samą myśl? To danie, które może pojawić się zarówno jako sycąca przekąska i jako danie główne. Sycące, smaczne, z dodatkiem świeżych warzyw i aromatycznych sosów skutecznie zaspokoi głód klientów Twojego lokalu. Także tych, którzy poszukują dań, które można zjeść w biegu. Burger z kurczakiem to idealne danie na wynos!
Sałatka z panierowanym kurczakiem
Świeże warzywa z dodatkiem kawałków kurczaka w chrupiącej panierce to propozycja dla wszystkich tych, którzy doceniają w daniach obecność warzyw. Panierka Holly Powder dobrze przylega do mięsa, co pozwala na łatwe pokrojenie kurczaka na mniejsze kawałki – idealne do sałatek.
Tortilla z kurczakiem
Wrap z kawałkami kurczaka, wypełniony warzywami i sosem to kolejna propozycja, którą śmiało możesz zaoferować na wynos. W związku z tym, że kurczak świetnie komponuje się ze wszystkimi warzywami możesz przygotować kilka wersji tego dania. I, możesz wierzyć, każde będzie pyszne!
Hot dog z kurczakiem w panierce
Bułka do hot dogów z dodatkiem kawałków kurczaka w chrupiącej panierce, sałatą i sosem? Bez kiełbaski, kabanosa czy parówki? Dokładnie tak! Klienci często szukają wariacji dania, które dobrze znają i lubią, dlatego taka modyfikacja będzie strzałem w dziesiątkę.
Powtarzalność i jakość w Twoim menu
Wprowadzenie do menu dań z kurczakiem w chrupiącej panierce, przygotowanych z użyciem produktów Holly Powder, pozwala na zaoferowanie klientom smacznych i atrakcyjnych wizualnie potraw. Gotowa panierka i marynaty zapewniają powtarzalność, skracają czas przygotowania i eliminują ryzyko kulinarnych porażek (nie jedno o nich mogliby opowiedzieć ci, którzy sami próbują odtworzyć przepis na panierkę KFC), co przekłada się na nie tylko na wyższą efektywność, ale także jakość. Dzięki tym rozwiązaniom, każde danie z kurczakiem w panierce może stać się hitem w Twoim lokalu. Zamów zestaw startowy i staruj z nowym menu opartym o apetyczne dania z kurczaka w panierce.
Artykuł sponsorowany
